Proud to be Senior

Werken na 65 jaar beter geregeld

augustus 15th, 2011

Minister Kamp van Sociale Zaken heeft in een brief aan de Tweede Kamer aangekondigd met maatregelen te komen die het doorwerken na het pensioen op 65-jarige leeftijd vereenvoudigen en aantrekkelijker te maken.

Al langer leeft de wens bij de Tweede Kamer om het werken voor 65-plussers aantrekkelijker te maken en de werknemers en werkgevers beter te beschermen. De voormalige minister van Sociale Zaken  Donner zou al met maatregelen komen, het is echter zijn opvolger Kamp die nu een voorzetje gedaan heeft. Minister Kamp wil de positie van de 65-plusser die werkt verbeteren door de leeftijdsgrens van het minimumloon en de minimum vakantietoeslag te laten vallen. De oudere werknemers krijgen daardoor een recht op een minimum vergoeding voor hun werkzaamheden.
Om de werkgevers te beschermen wil minister Kamp ze toestaan vaker dan nu  (drie maal) tijdelijke arbeidscontracten te kunnen verlenen aan oudere werknemers.  Voorts wil hij de periode waarop de werkgever een ziektewetuitkering moet betalen aan een zieke werknemer van 65 jaar of ouder beperken, nu is die nog maximaal twee jaar of zolang als het contract duurt.
Minister Kamp schrijft in zijn brief aan de Tweede Kamer dat hij het wetsvoorstel begin 2012 indient. Tot die tijd zijn 65-plussers die willen doorwerken aangewezen op hun eigen onderhandelingskwaliteiten en de goedheid van de werkgever.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.