Proud to be Senior

Vacature moet leeftijdsloos

december 6th, 2017

Vanaf 1 januari 2018 mag er in een vacature geen leeftijdsonderscheid meer gemaakt worden.

Tot nu toe is het mogelijk om een vacature specifiek te richten op jongeren van 18 tot 27 jaar of juist 50-plussers. De vacature moet dan wel gericht zijn op het bestrijden van jeugd- of ouderenwerkloosheid en dat moet ook zo in de vacature staan. Vanaf 1 januari 2018 mag dat niet meer en moeten vacatures leeftijdsloos zijn. Maakt een werkgever wel onderscheid in leeftijd, dan kan er sprake zijn van leeftijdsdiscriminatie.
In de Verzamelwet SZW 2018 die onlangs door de Eerste Kamer is aangenomen staat nog wel een ontsnappingsmogelijkheid. De minister kan met een algemene maatregel van bestuur bepalen dat een werkgever een vacature toch mag toespitsen op bepaalde leeftijdscategorie├źn.

Nico van Scheijndel

6 december 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.