Proud to be Senior

Met een Europees actieplan willen werkgevers en werknemers zorgen dat werknemers gezond en werkend hun officiële pensioenleeftijd halen.

Vandaag presenteren de Europese werkgevers- en werknemers organisaties in Brussel een actieplan om werknemers langer en zinvol te laten werken tot aan hun pensioen. Tegelijkertijd moet er meer overdracht van kennis en ervaring uitgewisseld worden tussen oudere en jongere werknemers. Een en ander staat in het te presenteren actieplan: Actief ouder worden.
Een aantal acties uit dit plan zijn: er moeten trainingsprogramma’s komen die ook voor ouderen beschikbaar zijn, vooral op digitaal gebied. Ook moeten de teams op de werkvloer zoveel mogelijk zijn samengesteld uit werknemers van verschillende leeftijden. Daarnaast moeten bedrijven meer preventieve maatregelen nemen om gezondheidsrisico’s voor oudere werknemers te beperken en waar nodig de werkomstandigheden en werkwijze aan te passen.
De Europese sociale partners gaan de komende jaren de uitvoering van dit actieprogramma in de lidstaten nauwgezet volgen.

Nico van Scheijndel

8 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.