Proud to be Senior

Meer 65-plussers blijven werken

november 28th, 2011

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek blijven steeds meer 65-plussers werken. Vooral het aantal vrouwen dat blijft werken is de laatste jaren opvallend gestegen.

De meeste arbeidscontracten eindigen op vijfenzestig jarige leeftijd van rechtswege. Toch blijven er steeds meer 65-plussers werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is hun aantal in vijf jaar tijd gestegen van 92.000 naar 141.000.  De toename is niet voor beide sekse gelijk, werkten er vijf jaar geleden nog maar 22.000 vrouwen van 65 jaar of ouder, nu is dat aantal vrijwel verdubbeld naar 42.000 werkenden gepensioneerden. Het aantal mannen dat blijft werken is ook flink gestegen, van 69.000 naar 99.000.
Veel werkgevers ontslaan hun personeel wanneer ze 65 jaar worden, maar huren ze direct daarna weer in op een tijdelijk contract, via een uitzendbureau of als zelfstandige.
Werkgevers vinden het opnieuw inhuren van oudere werknemers vaak een prettige oplossing, juist in deze economisch onzekere tijd. Ze houden ervaring in huis en hoeven zich niet vast te leggen op jongere krachten die ze wellicht weer moeten ontslaan als het minder gaat met het bedrijf. Hoewel de doorwerkende gepensioneerden de plaats innemen van jeugdwerklozen is de FNV toch positief, vooral omdat de ouderen zelf willen blijven werken.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.