Proud to be Senior

Ouderen trotser op werk

augustus 3rd, 2011

De 50-plus werknemers in de logistieke sector zijn dubbel zo trots op hun werk dan jongeren tot 25 jaar. Dat pleit voor kruisbestuiving.

Uit een onderzoek onder 451 werknemers en 448 werkgevers uit de logistieke sector blijkt dat de oudere werknemers trotser zijn op hun werk dan de jongere werknemers. Van de werknemers tussen de 50 en 65 jaar is 54 procent trots op zijn werk en wil dit uitdragen, jongeren tot 25 jaar hebben dit voor maar 26 procent. Voor Ton Peters, branchemanager Logistiek bij Tempo-Team, pleit dat ervoor ouderen hun kennis en betrokkenheid over te laten dragen op de jongere werknemers. Tempo-Team voert momenteel een campagne waarin aandacht wordt gevraagd voor de kwaliteiten van oudere werknemers. De overdracht van kennis zou de jongere werknemers helpen meer gemotiveerd hun werk te doen.
Uit het onderzoek, Logistics labour Survey 2011, blijkt verder dat de werknemers in de logistieke sector sowieso steeds diverser worden in leeftijd en flexibiliteit van werkuren. Juist die diversiteit pleit voor goede werkomstandigheden en kennisoverdracht waarin oudere werknemers een hoofdrol kunnen vervullen.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.