Proud to be Senior

Uit onderzoek onder managers in Europa geeft 47 procent van de Nederlandse leidinggevenden aan dat zij verwachten na hun 65ste  nog te zullen blijven werken.

Het is opvallend hoe snel denkbeelden kunnen veranderen. Nog niet zo lang geleden was de wens en verwachting van velen om zo rond de 62ste verjaardag te stoppen met werken. Nu denkt al 47 procent van de Nederlandse managers na hun 65ste aan de slag te blijven. Dit percentage komt uit een Europees onderzoek onder managers dat arbeidsbemiddelingsbureau Robert Half liet uitvoeren onder 2400 Europese financiële- humanresource- en algemene managers.
De doorwerkende managers denken vooral, voor 40 procent, flexibel te gaan werken. Van de Nederlanders verwacht 29 procent te gaan werken aan maatschappelijke issues, of ze willen van hun hobby hun werk maken (20 procent). Werken als consultant voor andere bedrijven (19 procent) of het huidige bedrijf (17 procent) worden genoemd, 6 procent denkt er zelfs aan na hun 65ste nog een eigen bedrijf te beginnen.
Zij die zeggen zeker te gaan stoppen met werken wanneer ze gepensioneerd zijn, besteden liever tijd aan persoonlijke bezigheden (41 procent). Vindt dat ze lang genoeg gewerkt hebben (34 procent) of zeggen voldoende geld te hebben om niet meer te hoeven werken.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.