Proud to be Senior

Ouderen aan de slag

juli 5th, 2011

Gisteren heeft minister Kamp van Sociale Zaken een brief naar de Tweede Kamer gestuurd waarin hij uiteenzet hoe hij werknemers langer aan het werk wil houden. Zoveel mogelijk werknemers moeten werkend met pensioen.

Het streven van het kabinet is om 70 procent van alle werknemers tot aan hun pensioen aan het werk te houden. Om dat te realiseren worden tal van maatregelen ingevoerd. Zo moeten werkgevers meer bereid zijn om oudere werknemers in dienst te nemen en te houden en worden werknemers gestimuleerd zelf te sparen en te investeren om aan het werk te kunnen blijven. De maatregelen gaan voor alle werknemers gelden, maar minister Kamp hoopt dat vooral mensen met een zwaar beroep investeren in hun gezondheid, kennis en vaardigheden. Op die manier kunnen ze langer in hun eigen vak mee, maar ook op tijd overstappen zodat ook zij gezond en werkend het pensioen halen. Hiervoor zouden ze de opvolger van de Levensloopregeling kunnen gebruiken, de zogenaamde Vitaliteitsregeling.
De minister werkt nog aan een vitaliteitspakket, een aantal fiscale maatregelen die doorwerken mogelijk moeten maken van 2,2 miljard euro. Werknemers zouden dan fiscaal beloond worden bij het in dienst nemen of houden van oudere werknemers en werknemers die na hun 62ste  nog werken houden netto meer over van hun bruto inkomsten.
Ten slotte wilde minister graag dat er in cao’s maatregelenafspraken worden opgenomen die de overstap van de ene baan naar de andere voor oudere werknemers makkelijker moet maken. Veranderen van baan moet dadelijk voor ouderen net zo gemakkelijk worden als voor jongeren nu.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.