Proud to be Senior

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn toch akkoord gegaan met het derde WW-jaar dat ze eerder nog afwezen. Wel hebben ze voorwaarden.

In het sociaal akkoord met het kabinet uit 2013 stond al dat het derde WW-jaar heringevoerd zou worden. Toch moest het tot dit jaar duren voordat er overeenstemming leek te zijn over het derde WW-jaar. Leek te zijn, want toen de vakbonden dachten dat alles in kannen en kruiken was, trokken de werkgevers zich terug tot boosheid van de vakbonden. Gisterenavond hebben de VNO-NCW en MKB-Nederland in een gezamenlijke bestuursvergadering alsnog besloten akkoord te gaan met het derde WW-jaar.
De vakbonden willen nu het derde WW-jaar zo snel mogelijk definitief maken. De sociale partners zullen in de cao’s afspraken maken over het opzetten van fondsen waaruit het derde WW-jaar betaald zal worden. De werknemers gaan de premie betalen die nodig is voor de financiering van het derde WW-jaar.
De werkgevers hebben aan hun akkoord wel de voorwaarde verbonden dat er geen extra bureaucratische en administratieve last bij de werkgevers komt te liggen.

Nico van Scheijndel

9 mei 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.