Proud to be Senior

Het beschikbare inkomen is in 2016 met 1,4 procent gestegen. Vooral het hogere loon van werknemers heeft bijgedragen aan die toename.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde vanmorgen cijfers over het inkomen dat we gemiddeld hebben in Nederland. Volgens het CBS is het reƫel beschikbaar inkomen in 2016 met gemiddeld 1,4 procent gestegen voor de huishoudens in Nederland. De toename is kleiner dan in 2015, toen in het vierde kwartaal de toename nog 3,5 procent was.
De toename van het beschikbare inkomen komt voornamelijk doordat de lonen van werknemers zijn gestegen. De lonen namen in 2016 met totaal 8,1 miljard euro toe, een groei van 3,2 procent. De cao-lonen lagen 1,9 procent hoger dan een jaar eerder, de grootste toename sinds 2009. Vooral de lonen bij de overheid namen flink toe: met 3,4 procent. Over de pensioenen zegt het CBS niets.
Het hogere loon en de toename van het aantal werknemers legt ook de staat geen windeieren. Ten opzichte van 2015 namen de inkomsten aan belastingen en sociale premies met 7,1 miljard toe.

Nico van Scheijndel

24 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.