Proud to be Senior

Voor het eerst in jaren neemt de gemiddelde leeftijd waarop we met pensioen gaan niet toe. Niet in iedere beroepsgroep werkt men even lang door.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de leeftijd waarop we gemiddeld met pensioen gaan in 2016 net zo hoog geweest als in 2015. Deze stagnatie is de eerste sinds in 2006 maatregelen zijn afgekondigd, die vervroegd met pensioen gaan ontmoedigen. Was de gemiddelde leeftijd waarop men stopte met werken aan het begin van deze eeuw nog ongeveer 61 jaar, in 2016 was dat 65 jaar en vier maanden.
De werknemers die met pensioen gaan worden steeds ouder. Was in 2006 de grootste groep die met pensioen ging nog 60 jaar, in 2016 was de grootste groep 65 jaar, gevolgd door de 66-jarigen.
Niet in alle bedrijfstakken werkte men even lang door. Het vroegst stoppen werknemers bij overheidsdiensten, hun pensioenleeftijd is gemiddeld 63 jaar en zeven maanden. Het langst wordt doorgewerkt in de landbouw en visserij. Daar stoppen ze pas als ze 67 jaar zijn. De bedrijfstak vervoer, opslag en communicatie steeg de gemiddelde pensioenleeftijd het sterkst. Daar steeg de gemiddelde pensioenleeftijd tussen 2006 en 2016 met vijf jaar.

Nico van Scheijndel

22 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.