Proud to be Senior

Werkloosheid neemt verder af

februari 16th, 2017

De werkloosheid is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 8.000 per maand afgenomen. In alle leeftijdscategorieën daalt de werkloosheid.

Uit de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen publiceerde, blijkt dat de werkloosheid over de hele linie de afgelopen drie maanden is afgenomen. Het aantal werklozen kwam eind januari dit jaar uit op totaal 480 duizend personen. Dit is 5,3 procent van de beroepsbevolking. De werkloosheid nam in alle leeftijdscategorieën af. Onder de 25 tot 45-jarigen is die nu 4,1 procent en onder 45-plussers nu 4,8 procent. De jeugdwerkloosheid kwam voor het eerst sinds 2011 onder de 10 procent uit.
Het aantal nieuwe WW aanvragen nam in januari af en was in acht jaar niet zo laag. In alle sectoren was er sprake van minder verlies van werkgelegenheid, behalve in de bankensector waar het aantal nieuwe uitkeringen met 30,8 procent toenam.
Nederland kent nu 12,8 miljoen mensen die tussen de 15 en 75 jaar oud zijn. Van hen had 66,3 procent betaald werk. In de afgelopen drie maanden is het aantal mensen met betaald werk met gemiddeld 16.000 per maand gegroeid.

Nico van Scheijndel

16 februari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.