Proud to be Senior

De wet die het mogelijk maakt om na de eerste AOW bij je baas te blijven werken is nog geen jaar oud, toch houdt 26 procent van de bedrijven haar personeel vast.

Adviesbureau Berenschot verwacht dat het aantal bedrijven dat haar werknemers na pensioen in dienst wil houden de komende jaren zal toenemen. Ze spreekt die verwachting uit na een enquête onder duizend afdelingen personeelszaken. De resultaten staan in het vandaag gepubliceerde HR-trendonderzoek, het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Berenschot en salarisstrookverwerker ADP.
De reden dat de bedrijven het gepensioneerde personeel vast houden, is omdat ze geen geschikte opvolger kunnen vinden (8 procent), of ze hebben een ervaren kracht nodig om jong personeel op te leiden (15 procent).
Dik van Leeuwen van ADP onderkent de redenen om het personeel aan te houden, maar stelt ook dat de huidige 65-jarige anders is dan zijn voorganger van 15 jaar geleden. “De huidige oudere werknemers zijn kundig en vitaal en staan midden in het leven. Werkgevers zullen het handig vinden als zij blijven”.
Niet overal houden werkgevers hun personeel langer vast. In de vervoers- (43 procent), gezondheids- (31procent) en industriesector (30 procent) zijn veel meer bedrijven, die hun mensen na de AOW-leeftijd aan het werk willen houden dan de gemiddelde 26 procent. ICT (22 procent), advisering (20 Procent) en financiële instellingen (18 procent) zitten juist onder het gemiddelde. Van der Spek van Berenschot: “Het vervangen van ervaring en vaardigheden is blijkbaar moeilijker dan het vervangen van kennis”.

Nico van Scheijndel

13 september 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.