Proud to be Senior

De Unie KBO hield de enthousiaste verhalen over de dalende werkloosheid tegen het licht en ontdekte een heel andere realiteit.

Gisteren maakte het ministerie van Sociale Zaken bekend dat de werkloosheid in Nederland is gedaald. Goed nieuws zou je zeggen, maar ouderenorganisatie Unie KBO ontdekte een heel andere waarheid. Volgens het ministerie is de werkloosheid van 55-plussers de afgelopen maand met 0,9 procent gedaald. Wat het ministerie niet vermeldt, is dat de werkloosheid ten opzichte van vorig jaar juni juist is gestegen van 4,6 naar 4,9 procent en onder 50-plussers met 7,7 procent, onder 55-plussers zelfs met 8,6 procent.
Een deel van de onjuiste informatie is gelegen in de cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceert, die gaan uit van de leeftijdscategorie 45 tot 75-jarigen. Het UWV houdt echter cijfers bij van het aantal verstrekte WW-uitkeringen en daar is meer en meer gedetailleerde informatie te vinden.
Dat het ministerie positieve cijfers publiceert is volgens de Unie KBO in het licht van de komende verkiezingen wel te begrijpen. Maar ontkennen van de hoge en zelfs stijgende werkloosheid onder ouderen vindt zij een ernstige zaak. Niet in de laatste plaats omdat het perspectief voor oudere werklozen om weer aan het werk te komen slecht is.

Nico van Scheijndel

22 juli 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.