Proud to be Senior

Als het aan de werkgevers ligt gaan alle privileges die oudere werknemers nu hebben overboord, Vakbond FNV noemt het voorstel onzinnig.

 

Werkgeversorganisatie VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN stellen in hun arbeidsvoorwaardennota voor om de leeftijd van werknemers en de duur van het dienstverband niet langer bepalend te laten zijn voor arbeidsvoorwaarden. Dat betekent: afschaffing van seniorendagen, invoering van ’leeftijdsonafhankelijk belonen’ en geen uitzonderingspositie meer voor ouderen bij onregelmatige diensten.

De oudere werknemers moeten in het plan van de werkgevers beloond worden naar presteren. Jongeren daarentegen blijven als het aan de werkgevers ligt tot hun 23ste met de jeugdlonen te maken krijgen.

Vakbond FNV vindt de plannen van de werkgevers onzinnig en wil niet praten over de positie van oudere werknemers, maar juist over die van de jongeren. Jongeren vanaf 18 jaar moeten als het aan de vakbond ligt een volwassen salaris krijgen. De werkgevers op hun beurt vinden dat weer onzin en stellen dat de jeugdlonen goed functioneren, het stimuleert jongeren om bij te leren.

Nico van Scheijndel

18 januari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.