Proud to be Senior

CDA pleit voor demotie

april 7th, 2015

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA pleit in een rapport voor demotie, een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden en voor een korte WW.

 

Morgen publiceert het Wetenschappelijk Instituut van het CDA een rapport waarin ze aanbevelingen doet voor de arbeidsmarkt. Vandaag publiceert het Financieel Dagblad er al over. In het rapport pleit het CDA voor demotie van oudere werknemers. Dit moet een bijdrage leveren bij het terugdringen van de werkloosheid onder oudere werkzoekenden. De arbeidsvoorwaarden moeten tussen de verschillende leeftijden meer in lijn worden gebracht. Nu komen oudere werkzoekenden vaak niet aan het werk volgens het rapport omdat oudere werknemers vaak duurder zijn. Omdat demotie nu nog een taboe-onderwerp is zouden de werkgevers en werknemers er gezamenlijke afspraken over moeten maken.

Naast demotie pleit het CDA ook voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden, werknemers én zelfstandigen. Dat moet de kloof tussen beide groepen verkleinen.

De werkloosheidsuitkering mag van het CDA nog verder worden verkort, de uitkering moet wel worden verhoogd. Op die manier moeten werklozen gestimuleerd worden om snel weer ander werk te vinden.

Nico van Scheijndel

 

7 april 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.