Proud to be Senior

Toch liever eerder met pensioen

februari 26th, 2015

Een meerderheid van de Nederlandse werknemers denkt toch eerder dan de AOW-leeftijd met pensioen te gaan.  Maar sommigen zien de pensioenleeftijd pas met 70 jaar of later.

 

Begin 2014 verwachtte 21 procent van de Nederlandse werknemers eerder dan met 65 jaar met pensioen te gaan. Begin 2015 blijkt dit met zes procent te zijn toegenomen tot 27 procent. Ruim 40 procent denkt tussen de 65 en 67 jaar van het pensioen te kunnen gaan genieten. Een meerderheid van de werknemers verwacht dus voordat hij AOW ontvangt al gestopt te zijn met werken. Een en ander blijkt uit een onderzoek van Fitvermogen.nl, een online beleggingsplatform van ING Investment management.

Erg realistisch is het eerder stoppen met werken niet. Het kabinet heeft juist besluiten genomen die er voor zorgen dat we vanaf 1 januari dit jaar minder pensioen opbouwen. Werknemers met een inkomen van € 100.000 of meer bruto salaris per jaar mogen sinds dit jaar maar tot € 100.000 pensioen opbouwen. Het blijken geen maatregelen die het verlangen om eerder te stoppen met werken temperen. Toch verwacht 9 procent van de werknemers  pas met pensioen te kunnen gaan na de 70ste verjaardag en sommigen denken zelfs helemaal nooit met pensioen te kunnen gaan.

Nico van Scheijndel

26 februari 2015

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.