Proud to be Senior

Steeds later met pensioen

februari 6th, 2015

In 2014 is de leeftijd waarop we stoppen met werken weer met twee maanden gestegen naar 64,1 jaar. De verwachting is dat de leeftijd waarop we stoppen met werken verder zal toenemen.

 

In 2006, toen het kabinet verschillende maatregelen nam om eerder stoppen met werken een halt toe te roepen, was de leeftijd waarop we stopte met werken nog gemiddeld 61 jaar. Door die maatregelen, die een einde maakte aan vut, obu en vroegpensioen steeg de gemiddelde leeftijd waarop we stoppen met werken naar 64,1 jaar in 2014. Opvallend is ook dat vorig jaar voor het eerst meer dan de helft van de werknemers die stopten, 65 jaar of ouder was, in 2006 was dat maar 20 procent.

Ambtenaren gaan nog steeds gemiddeld het eerst met pensioen, gemiddeld met 63,2 jaar. Die lage leeftijd vindt haar oorzaak bij de militairen die nog steeds met 59 jaar stoppen. Traditiegetrouw werken landbouwers, vissers en werkers in de cultuursector het langste door, hun gemiddelde leeftijd ligt boven de 66 jaar.

De verwachting is dat de gemiddelde leeftijd waarop we stoppen met werken verder zal stijgen onder invloed van de oplopende leeftijd waarop we de eerste AOW ontvangen. Ondanks het latere stoppen neemt het aantal gepensioneerden nog steeds toe. Onder invloed van de vergrijzing was het aantal gepensioneerden in 2014 3,1 miljoen.

 

Nico van Scheijndel

6 februari 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.