Proud to be Senior

Liever met 65 jaar met pensioen

september 1st, 2014

Volgens een onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat we de pensioenleeftijd toch het liefst met 65 jaar zien ingaan.

 

Ook al schuift de leeftijd waarop we met pensioen gaan langzaam maar zeker richting de AOW-gerechtigde leeftijd, we stoppen toch liever eerder. Uit vandaag bekend geworden onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van het wetenschappelijk bureau van 50Plus blijkt dat naarmate we ouder zijn, we liever stoppen met werken als we 65 jaar zijn. Van de ondervraagde kiezers jonger dan 50 jaar vindt 55 procent dat we weer met 65 jaar met pensioen moeten kunnen. Kiezers ouder dan 50 jaar zien dat graag voor 70 procent weer gebeuren.

Maurice de Hond  vroeg de kiezers ook naar de behoefte van hen aan een ouderenpartij. In het algemeen heeft minder dan de helft (49 procent) van de kiezers behoefte aan een speciale partij voor 50-plussers. Bij een vorig onderzoek was dat nog 62 procent. Wel is 70 procent van de 50-plusers voorstander van ene 50-pluspartij.

 

Nico van Scheijndel

1 september 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.