Proud to be Senior

Slechts 20 procent van de werkgevers vindt dat 55-plussers niet presteren naar het inkomen dat ze ontvangen. Opnieuw aan het werk komen blijft voor 55-plussers lastig.

 

Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft onder werkgevers onderzocht hoe zij over oudere werknemers denken. Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers steeds meer de positieve kanten van oudere werknemers inzien. In 2001 bijvoorbeeld achtte 41 procent van de werkgevers het wenselijk dat 55-plussers na hun zestigste doorwerkten, in 2011 lag dit percentage al op 61 procent. Het percentage werkgevers dat vindt dat 55-plusers niet presteren naar inkomen is helaas wel gelijk gebleven op 20 procent. Tien procent van de werkgevers vindt zelfs dat oudere werknemers slechter presteren dan jongere werknemers. In de zorg is er de minste weerstand tegen oudere werknemers, in de bouw de meeste.

Van het zittende personeel is momenteel 15 procent 50 tot 54 jaar oud, 12 procent is 55 jaar of ouder. Bij de instroom van nieuwe werknemers is slechts 8 procent 50 jaar of ouder. Het SCP trekt hieruit de conclusie dat er op lijkt dat oudere sollicitanten minder kans hebben om een bedrijf binnen te komen.

Doorwerken na het pensioen ziet slechts 20 procent van de werkgevers zitten. Ook al stimuleert de overheid dit er is onder de werkgevers slechts een kleine groei te zien van werkgevers die hier positief tegenover staan.

 

Nico van Scheijndel

13 mei 2014

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.