Proud to be Senior

In de zorg blijkt slecht 29 procent van de 55-plus werknemers een cursus gevolgd te hebben tegen ongeveer 50 procent van de jongeren. De oudere cursisten zijn bovendien zeer tevreden met de nieuwe kennis.

 

Nu we langer moeten blijven werken is scholing en bijscholing steeds belangrijker. Toch worden juist de oudere werknemers vaker vergeten bij te geven cursussen dan jongeren. Van de 55-plussers in de zorg volgde 71 procent de afgelopen twaalf maanden geen cursus tegen ongeveer de helft van de 25- tot 34-jarigen. De oudere werknemers die wel een cursus volgde waren zeer tevreden met de nieuwe informatie. De cursus heeft volgens hen een positieve bijdrage geleverd aan het verbeteren van hun prestaties, 88 procent heeft genoten van de cursus. Het onderzoek is uitgevoerd door Raet en Totta Research onder 1000 medewerkers in de zorg.

De werkgevers hebben bovendien een extra reden om te investeren in hun oudere werknemers. de oudere werknemers zijn trouw aan hun werkgever terwijl van de ondervraagden onder de 35 jaar 24 procent verwacht om binnen twee jaar te vertrekken waarmee de verworven kennis voor de eigen organisatie verloren gaat.

 

Nico van Scheijndel

26 mei 2014

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.