Proud to be Senior

Vechten voor consumentenrecht

augustus 21st, 2013

De Consumentenbond is deze week de actie  Haal je Recht begonnen waarmee ze consumenten wil ondersteunen om je recht te halen, desnoods tot aan de rechter.

 

Gelijk krijgen is iets heel anders dan gelijk hebben, dat hebben veel consumenten de afgelopen jaren wel eens mogen ondervinden. Een pakketje dat nooit aankomt, een elektrisch bed uit de showroom dart niet blijkt te werken, de reparatiekosten die ondanks garantie toch volledig voor rekening van de consument komen of de aannemer die zijn afspraken niet nakomt het zijn veel voorkomende praktijken. De Consumentenbond wil daar nu wat aangaan doen en is gisteren de campagne Haal je Recht gestart.

Consumenten die ontevreden zijn over een aankoop of dienst hebben over het algemeen niet het idee dat klagen helpt of dat de kans op succes erg groot is. Ontevreden consumenten brengen een bezoek aan de winkel, schrijven een mailtje of brief, plegen een telefoontje, maar als dat niet tot succes leidt haakt 80 procent alsnog af volgens De Consumentenbond. De bond wil ontevreden consumenten gaan ondersteunen door bedrijven die zich niet aan het consumentenrecht houden aan te pakken. Ze gaat die bedrijven bij de naam te noemen, bedrijven worden aangesproken op onredelijke voorwaarden en de gang naar de rechter sluit de bond niet uit.

Zelf weten wat uw rechten als consument zijn, doe de haal je recht-quiz en laat de kaas niet meer van je brood eten.

 

Nico van Scheijndel

21 augustus 2013

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.