Proud to be Senior

De 76-jarige vrouw die door haar werkgever Intratuin ontslagen is, heeft haar ontslag met succes bij de rechter aangevochten. Ontslag op grond van leeftijd is leeftijdsdiscriminatie en daarmee onwettig.

 

Intratuin vond de leeftijd van 75 jaar wel een mooie leeftijd om te stoppen, de rechter te Bergen op Zoom vond dat niet. Volgens de rechter waren er geen zwaarwegende bedrijfsbelangen om ontslag met 75 jaar te rechtvaardigen, de vrouw mag niet ontslagen worden.

De werkneemster was 75 jaar op het moment dat Intratuin haar voor een jongere werknemer wilde vervangen. De bloembindster werkte anderhalve dag per week voor het tuincentrum en vond dat haar leeftijd haar niet in de weg zat in haar klantcontacten. Haar werkgever vond echter dat zij zelf het bedrijf naar eigen inzichten mag inrichten en dat de kans op arbeidsongeschiktheid groot is. Bovendien wilde de werkgever geen ontslagvergoeding geven omdat de vrouw AOW en pensioen heeft. De werkneemster zag dat anders, zij zou nog graag twee jaar doorgewerkt hebben en door het ontslag inkomsten derven.

De rechter heeft uiteindelijk de werkneemster gelijk gegeven, ontslag op grond van leeftijd is leeftijdsdiscriminatie en daarmee is het ontslag vernietigbaar. De werkneemster en haar werkgever zijn na de uitspraak een nette regeling overeengekomen, de werkneemster neemt daardoor per 31 december van dit jaar ontslag.

 

Nico van Scheijndel

23 augustus 2013

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.