Proud to be Senior

Minder rechten 65-plus werknemers

november 25th, 2011

Minister Kamp wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om 65-plussers in dienst te nemen. Hiervoor beperkt hij de duur van de uitkering bij ziekte en de ontslagtermijn.

Volgens minister Kamp van Sociale Zaken dient hij begin volgend jaar een wetsvoorstel in dat het voor werkgevers aantrekkelijke moet maken om 65-plussers in dienst te nemen. Nu zijn die vaak nog huiverig vanwege de twee jaar ziektewet die ze moeten door betalen bij een contract voor onbepaalde tijd of zolang als het contract loopt. Die termijn wil de minister in zijn wetvoorstel beperken tot maximaal zes weken.
Naast een beperking van de duur van de ziektewetuitkering wil de minister de ontslagtermijn verkorten tot een maand. Nu is die termijn nog afhankelijk van de cao en de duur van de arbeidsrelatie en kan die een tot vier maanden duren.
Het wordt voor werkgevers met de maatregelen aantrekkelijker om 65-plussers in dienst te nemen en daarmee misschien minder aantrekkelijk op 60-plussers aan te nemen. Dat is jammer, maar dat het voor 65-plussers duidelijker wordt waar ze recht op hebben is dan weer winst.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.