Proud to be Senior

55-Plussers zijn trouw

oktober 26th, 2011

Nieuw onderzoek naar de kwaliteit van oudere werknemers wijst uit en bevestigd wat in eerdere onderzoeken al naar voren kwam, maar komt toch ook met nieuwe inzichten.

Uit onderzoek van HR-dienstverlener 365 komt het belang van de oudere werknemer weer eens naar voren. Ze zijn nodig om de krapte van de komende arbeidsmarkt op te vangen, maar vooral omdat ze nu al waardevol zijn voor de bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat oudere werknemers autonoom aan hun projecten werken, ze weinig of geen aansturing nodig hebben, ze efficiƫnt werken en een bron van kennis vormen voor minder ervaren werknemers.
Dat oudere autonoom werken komt volgens hoogleraar Engagement en productivity Willem van Rhenen door hun werkervaring. In de loop van de jaren wordt voor werknemers autonomie steeds belangrijker. Hoe meer ervaring een werknemer heeft, hoe meer vrijheid hij wil om het eigen werk te bepalen. Oudere werknemers voelen zich uitgedaagd als ze hun kennis kunnen inzetten voor gespecialiseerde klussen. Bovendien dragen ze hun kennis graag over aan jongeren.
Een opvallend onderzoeksresultaat is bovendien dat oudere werknemers vaak gestresst raken door scholing. Ondanks het voornemen van de politiek om oudere werknemers zoveel mogelijk te blijven scholen brengt die scholing de oudere werknemers naast nieuwe kennis blijkbaar ook stress. Scholing zou daarmee wel eens minder motiverend kunnen werken dan aanvankelijk steeds gedacht.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.