Proud to be Senior

Uitzendbureau Tempo Team gaat de strijd aan met de vooroordelen die er bij werkgevers rondom oudere werknemers leven, onder de noemer: van vooroordelen naar voordelen.

Een werkloze van 50 jaar of ouder doet er twee keer langer over om een nieuwe baan te vinden dan een 50-minner. Reden van die onwillige arbeidsmarkt is volgens onder andere uitzendbureau Tempo Team het hardnekkig bestaan van vooroordelen onder werkgevers. Om die vooroordelen weg te nemen is zij een campagne gestart en gaat zij met werkgevers de dialoog aan over de vermeende vooroordelen. Zo blijken oudere werknemers niet duurder, het salaris van een 45-plussers stijgt ten opzichte van een 45-jarige nog maar marginaal. De productie blijkt van oudere werknemers volgens recente Duits onderzoek juist hoger te liggen dan die van jongeren (nieuwsbericht 21 april 2011). Ouderen zijn niet vaker ziek dan jongeren, maar wel wat vaker langer ziek. Dat vraagt om goede verzuimbegeleiding en een goed werkklimaat, maar daar hebben alle werknemers baat bij.
Naast de dialoog die het uitzendbureau met de werkgevers willen aangaan, is er de site blijfbezig.nl waar bezoekers op negen stellingen over arbeidsparticipatie van 45-plussers kunnen reageren.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.