Proud to be Senior

FNV Bondgenoten en enkele werkgevers werken aan een nieuw fenomeen: de triobaan voor 55-plussers. Het kost de werkgever niets en de werknemers blijven langer gezond aan het werk.

In de zoektocht naar langer gezond kunnen blijven werken ontstaan boeiende initiatieven. Zo is FNV Bondgenoten met een aantal werkgevers op zoek naar de mogelijkheid om drie werknemers samen twee banen te laten bezetten. De drie 55-plussers werken dan ieder twee derde baan en krijgen 85 procent van het oude salaris uitbetaald.
Volgens de vakbond kost het de werkgevers niets, werknemers die aan de regeling meedoen krijgen het verschil in inkomen aangevuld uit bestaande ouderenregelingen. Bovendien leveren de deelnemende werknemers hun seniorendagen in en vervangen zij onderling de vakantiedagen van de ander uit het trio.
FNV Bondgenoten is momenteel met twee bedrijven (Luierfabrikant SCA en coatingbedrijf PPG) in gesprek over de triobanen. In de onlangs afgesloten cao met Unilever is opgenomen dat de mogelijkheid van duo- en triobanen wordt onderzocht.

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.