Proud to be Senior

Toch een pensioenakkoord

mei 30th, 2018

De werkgevers en werknemers (FNV) hebben toch samen een pensioenakkoord kunnen sluiten. In dit uitgelekte akkoord waar de Telegraaf de hand op wist te leggen staat onder andere dat beide partijen willen dat de AOW-leeftijd niet in 2021 op 67 jaar komt te liggen, maar vier jaar later. Volgens de Telegraaf zouden de werkgevers en werknemers het huidige tempo waarmee de AOW-leeftijd stijgt menselijk en maatschappelijk onhoudbaar achten.
Naast het later verhogen van de AOW-leeftijd willen de partijen dat het makkelijker wordt om vervroegd uit et treden, er moeten meer mogelijkheden komen voor de huidige generatie oudere werknemers om eerder te kunnen stoppen met werken. Verder zouden ook zzp’ers onder het verplichte pensioen moeten vallen. De persoonlijke pensioenpot die de werkgevers én het regeerakkoord wilden komt niet langer in het akkoord voor.
Minister Koolmees van Sociale Zaken zal blij zijn met het akkoord, want hij wil graag nog voor de verkiezingen van de Provinciale Staten volgend jaar het akkoord door de Eerste Kamer hebben.

Nico van Scheijndel
30 mei 2018

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior
  • @RozemaJaap Gefeliciteerd ; 20-03-23
  • @Jetemetet @hhsenk @50pluspartij gefeliciteerd ; 20-03-23
  • RT @zh50plus: Wij willen iedereen die is gaan stemmen bedanken. En natuurlijk een beetje extra de mensen die op 50PLUS Z ... ; 17-03-23
  • @HaakRene @50pluspartij Inderdaad, alle kiezers hartelijk dank voor uw steun. En jij gefeliciteerd ; 16-03-23
  • 50Plus in het nieuws, laat ons de klus van het behoud van het beste pensioenstelsel ter wereld afmaken, stem 50Plus http ... ; 15-03-23

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.