Proud to be Senior

Scholing voor oudere werklozen

december 19th, 2017

Voor werklozen die weinig perspectief op een baan hebben is vanaf volgend jaar 30 miljoen euro beschikbaar. Voor dat geld kunnen ze scholing krijgen voor een beroep waar een tekort aan is.

Werklozen met weinig kans op een nieuwe baan kunnen vanaf volgend jaar een vergoeding van maximaal € 2.500 krijgen als ze een opleiding gaan volgen voor een beroep waar wel behoefte aan is. Voor deze omscholingsbeurzen is voor de komende drie jaar 30 miljoen euro beschikbaar. De coalitiepartijen gaan dit vandaag voorstellen tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Sociale Zaken.
De coalitiepartijen verwachten dat met een gemiddeld bedrag van € 2.100 per persoon in totaal 12.500 werklozen weer perspectief op een baan krijgen. “Te veel oudere werklozen staan aan de kant, terwijl ze dolgraag aan de slag willen. Dat doet onrecht aan hun grote kwaliteit, ervaring en daarmee waarde op de werkvloer”, stelt D66-Kamerlid Steven van Weyenberg, die het voorstel namens de vier partijen indient.
De scholingstrajecten zijn beschikbaar voor WW-gerechtigden die volgens de Werkverkenner of het oordeel van een UWV-adviseur een zwakke of matige arbeidsmarktpositie hebben. Zij hebben twee mogelijkheden: of ze gaan gelijk aan de slag en worden opgeleid terwijl ze al een salaris ontvangen, óf ze volgen een traject waarbij een werkgever na afronding een baan in het vooruitzicht stelt. De opleidingen mogen maximaal een jaar duren.
De werkloosheid in het algemeen daalt gestaag, maar de langdurig werkloosheid neemt veel minder af. Omdat van die langdurig werklozen 80 procent 45-plusser is, hebben vooral zij baat bij deze regeling.

Nico van Scheijndel

19 december 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.