Proud to be Senior

De Nationale Denktank stelt voor om de sollicitatieplicht voor 55-plussers in de bijstand te vervangen door de voorwaarde vrijwilligerswerk te gaan doen.

De Nationale Denktank, een stichting die zich elk jaar met een groep jonge academici buigt over een maatschappelijk vraagstuk, heeft idee├źn over de sollicitatieplicht voor 55-plussers in de bijstand. Volgens de Denktank ontmoedigt de sollicitatieplicht met weinig kans op succes alleen maar. Terwijl wanneer ze met behoud van uitkering de mogelijkheid krijgen om vrijwilligerswerk te gaan doen, ze de gelegenheid krijgen om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Door vrijwilligerswerk te erkennen als echt werk heeft dat juist een positief effect. Bovendien zou het mogen doen van vrijwilligers werk ook nog eens een kostenverlagend effect op de zorgkosten hebben, omdat vrijwilligerswerk volgens onderzoek stress verlagend zou zijn.

Nico van Scheijndel

12 december 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.