Proud to be Senior

Pensioenfonds ABP verhoogt de premies over het pensioengevend salaris, maar gaat de pensioenuitkeringen niet verhogen.

Omdat de pensioenreserves niet voldoende zijn gaat het ABP de premie over het pensioengevend salaris volgend jaar verhogen van 21,1 procent nu, naar 22,9 procent in 2018. Volgens het grootste pensioenfonds van Nederland is structureel een hoger premieniveau nodig om aan alle verplichtingen te kunnen voldoen.
Het pensioenfonds gaf ook aan dat zij het komende jaar en naar verwachting ook de komende jaren, de pensioenuitkeringen niet aanpast aan de inflatie; niet indexeert. Het ABP mag dat ook niet omdat de beleidsdekkingsgraad nog lang geen 110 procent is. Eind oktober dit jaar was de beleidsdekkingsgraad nog maar 100,2 procent. Dit is al veel beter dan de afgelopen jaren, maar nog lang niet genoeg. De beleidsdekkingsgraad moet minimaal 104,2 procent zijn. Is die lager aan het einde van dit jaar, dan moet het pensioenfonds bij De Nederlandse Bank een herstelplan indienen.
Of de pensioenen van het ABP verlaagd moeten worden wordt pas begin volgend jaar duidelijk.

Nico van Scheijndel

24 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.