Proud to be Senior

Einde afkoop kleine pensioentjes

november 22nd, 2017

De Tweede Kamer heeft met een overgrote meerderheid ingestemd met de nieuwe wet die de afkoop van kleine pensioentjes tegen gaat.

Doordat steeds meer mensen kleine pensioentjes opbouwen bij verschillende werkgevers, was er behoefte aan een wet die de huidige wet vervangt, die nu regelt dat kleine pensioentjes kunnen worden afgekocht. Gisteren stemde de Tweede Kamer met een overgrote meerderheid in met die nieuwe wet.
Nu worden pensioentjes die minder bedragen dan bruto € 468 per jaar nog afgekocht, daar komt eerdaags (als de Eerste Kamer ook heeft ingestemd met de nieuwe wet) een einde aan. Door de afkoop van kleine pensioentjes hadden de ontvangers even wat meer geld, maar daarna een karig pensioen. Door afkoop onmogelijk te maken, kun je beter een appeltje voor de dorst opbouwen. Dit volgens minister Koolmees van Sociale Zaken, die de nog door staatsecretaris Klijnsma ingediende wet verdedigde.
Eerder gingen de Eerste en Tweede Kamer al akkoord dat mini-pensioentjes van € 2 of minder per maand per 1 januari 2019 mogen vervallen.

Nico van Scheijndel

22 november 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.