Proud to be Senior

Velen hebben nog pensioen te goed

september 25th, 2017

De pensioenfondsen zijn hard op zoek naar de rechthebbenden van in totaal 350 miljoen euro aan pensioen tegoeden.

Uit een bericht in het AD blijkt dat de Nederlandse pensioenfondsen hun best doen om alle rechthebbende van pensioenen op te sporen. Was het pensioen vroeger een haalplicht, je moest er zelf achteraan, tegenwoordig doen de pensioenfondsen hun best de rechthebbende zelf op te sporen. Vaak lukt dat met een telefoontje naar de SVB. Een andere methode is door te zoeken in de verschillende registers, zoals het niet-ingezeteneregister, waar namen en adressen van Nederlanders in het buitenland staan.
Toch lukt het de fondsen niet om iedereen op te sporen. Het pensioenfonds Vervoer slaagde er de afgelopen twee jaar in om 32.000 mensen op te sporen. Ze zoeken nog naar 20.000 mensen. Pensioenfonds PFZW, voor de zorg- en welzijnssector, wist vorig jaar nog 3.000 mensen te vinden. Het ABP is nog naar 16.000 pensioengerechtigden op zoek. Het gaat vaak om mensen die een paar jaar pensioen hebben opgebouwd en naar het buitenland zijn vertrokken. Maar in totaal gaat het toch om 350 miljoen aan pensioentegoeden.
Vaak gaat het om kleine pensioentjes en vooral vaak om pensioenen die in de jaren ’60 en’70 zijn opgebouwd. Er was toen nog geen Burger Service Nummer en als een achternaam net verkeerd gespeld is blijkt zoeken moeilijk of onmogelijk.
Pensioengerechtigden die menen nog pensioen tegoed te hebben konden vroeger bij de Helpdesk vergeten pensioen terecht, nu verzorgt de PensioenFederatie ( 020 751 28 70) die functie.

Nico van Scheijndel

25 september 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.