Proud to be Senior

Veel zelfstandigen zonder personeel hebben geen arbeidsongeschiktheidsverzekering of pensioen. De FNV maakt zich zorgen.

Een kwart van de zzp’ers bouwt geen pensioen op en 80 procent heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van TNO en het CBS. De belangrijkste reden is, dat ze zzp’ers het niet kunnen betalen.
Vooral in de bouw- en recreatiesector hebben veel zzp’ers zich niet verzekerd, omdat die te duur is. Een andere reden waarom zzp’ers geen verzekering afsluiten is omdat ze zeggen zelf voldoende gespaard te hebben om een periode zonder werk te kunnen overbruggen. En 14 procent zegt geen vertrouwen te hebben in de verzekeraars.
Aan hun pensioen denken veel zzp’ers wel, driekwart werkt aan een oudedagvoorziening. Vooral sparen en beleggen, en investeren in een woning zijn voor veel zelfstandigen een populaire manier om pensioen op te bouwen.
De FNV maakt zich zorgen over het grote aantal zzp’ers dat geen pensioen opbouwt en niet verzekerd is tegen arbeidsongeschiktheid. CNV-voorzitter Maurice Limmen wil dat alle zzp’ers snel een arbeidsongeschiktheidsverzekering krijgen en een pensioen opbouwen. “Anders blijven we dus anno 2017 in Nederland met elkaar concurreren op bijvoorbeeld het risico om onverzekerd van een steiger te vallen. Zo kan het niet langer.”

Nico van Scheijndel

11 juli 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.