Proud to be Senior

Werkgevers die werklozen van 56 jaar en ouder aannemen worden na 1 januari 2018 gecompenseerd als de nieuwe werknemer ziek wordt.

Door een nieuwe maatregel waar het kabinet afgelopen vrijdag mee instemde, worden werkgevers gecompenseerd als een werknemer ziek wordt. De maatregel geldt alleen voor nieuw aangenomen werknemers van 56 jaar of ouder en als die nieuwe werknemer tenminste een jaar in de WW heeft gezeten. De maatregel gaat in op 1 januari 2018.
Oudere werknemers zijn niet vaker ziek dan jongere werknemers, maar wel vaak langer. Werkgevers vrezen die ziekteuitval en nemen om die reden liever geen oudere werknemers aan. Met deze nieuwe maatregel hoeft de angst er niet meer te zijn omdat het UWV de loondoorbetaling overneemt.
De maatregel is niet nieuw, hij bestaat nu al voor werknemers van 63 jaar en ouder, maar gaat nu dus ook voor jongere werkzoekende gelden. De nieuwe maatregel gaat voor de werkgevers niet tot hogere premie ziektewet leiden. Voor de regeling heeft het kabinet € 2 miljoen uitgetrokken. De maatregel maakt deel uit van het bredere actiepakket: ‘Perspectief voor vijftigplussers’ dat gericht is om de hoge ouderenwerkloosheid het hoofd te bieden. Dat kost in totaal € 68 miljoen.

Nico van Scheijndel

26 juni 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.