Proud to be Senior

Volgens deskundige Hans van den As zal de AOW-leeftijd steeds verder opschuiven. Een kind dat nu geboren wordt zal tot 71,5 jaar moeten werken.

Nederlanders krijgen er ieder jaar een maand levensverwachting bij. Het is dus niet zo vreemd in de ogen van deskundige Hans van den As dat de AOW-leeftijd ook verder zal opschuiven. Hij verwacht dat werknemers die nu in de vijftig zijn pas op hun 69ste met pensioen kunnen. Veertigers moeten zelfs rekening houden met 70 jaar en baby’s die vandaag geboren worden zullen zelfs tot 71,5 jaar moeten werken.
Van den As van Adviesbureau ProAmbt, pleit er dan ook voor om als werknemers én werkgevers te investeren in duurzame inzetbaarheid. Organisaties zullen meer aandacht moeten besteden aan de gezondheid, ontwikkeling en het werkplezier van deze grote groep (toekomstige) zestigers.
Ambtenaren kunnen daarvoor het Generatiepact gebruiken. Dit Generatiepact heeft als doel de gemiddelde leeftijd van ambtenaren te verlagen. Oudere ambtenaren kunnen er voor kiezen minder te gaan werken tegen inlevering van een deel van hun salaris. Hierdoor komt er ruimte om jong personeel aan te nemen. Voor de organisatie kan het kosten neutraal. De werknemer haalt zo een stuk prettiger zijn pensioen.

Nico van Scheijndel

8 mei 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.