Proud to be Senior

Van de 55-plussers die werkloos worden, vindt slechts 7 procent binnen drie maanden een nieuwe baan. Twee derde van de oudere werklozen is langdurig werkloos.

Het wil maar niet vlotten met het oplossen van de werkloosheid onder oudere werklozen. Erger nog, na maanden van daling nam in februari het aantal 45-plussers zonder baan weer toe van 4,8 procent naar 4,9 procent. Werknemers die na hun 55ste werkloos worden vinden bovendien slechts in 7 procent van de gevallen binnen drie maanden een nieuwe baan. Dat zijn er meer dan in voorgaande jaren, maar als je het vergelijkt met de jongeren, dan staat dit percentage in schril contrast.
Werkloze 15- tot 35-jarigen vinden het vaakst binnen drie maanden een baan. Dit geldt voor één op de drie in deze leeftijdsgroep. Tegelijkertijd komt in deze leeftijdscategorie ook vaker baanverlies voor. Van de 35- tot 55-jarigen vond bijna één op de vijf binnen drie maanden werk.
Het aantal werkloze 55-plussers is in tien jaar tijd verdubbeld, van 10 procent in 2006 naar 22 procent in 2016. Volgens arbeidsmarktdeskundigen moeten scholing, ontslagrecht en loondoorbetaling bij ziekte op de schop om de positie op de arbeidsmarkt van oudere werklozen te verbeteren.

Nico van Scheijndel

17 maart 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.