Proud to be Senior

Flexibele AOW op termijn gunstig

februari 14th, 2017

Na de invoering van de flexibele AOW gaan de kosten eerst om hoog om later juist te dalen.

De initiatiefnemer van de wet die invoering van een flexibele AOW mogelijk maakt, heeft zijn plan door het Centraal Plan Bureau (CPB) laten doorrekenen. Norbert Klein van de Vrijzinnige partij presenteerde gisteren daarvan de resultaten. Als de flexibele AOW wordt in gevoerd, zal dat aanvankelijk 400 miljoen per jaar duurder uitpakken. In 2060 echter is de AOW 200 miljoen per jaar goedkoper.
In het plan van Klein mag je twee jaar eerder dan de AOW-leeftijd stoppen of maximaal vijf jaar later. Stop je eerder dan de AOW-leeftijd dan ontvang je minder AOW, stop je later dan juist meer. Eerder stoppen met werken mag alleen als je in totaal voldoende inkomen hebt: minimaal 70 procent van het minimumloon. Wie vervroegd opneemt, ontvangt tot de AOW-leeftijd compensatie voor de verschuldigde AOW-premie over de AOW-uitkering.
Dat de AOW op termijn goedkoper uitpakt komt volgens het CPB, omdat de verwachting is dat meer mensen eerder zullen stoppen met werken. Waardoor ze de rest van hun leven een lagere AOW-uitkering ontvangen.

Nico van Scheijndel

14 februari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.