Proud to be Senior

Ouderenorganisaties en de ChristenUnie willen met een gezamenlijk manifest bereiken dat het volgende kabinet zich serieus gaat inzetten voor ouderen. Ze hebben daarvoor een manifest opgesteld.

Met een manifest bestaande uit tien punten willen de KBO-PCOB (de twee ouderenorganisaties gaan sinds begin dit jaar samen), Omroep Max en de ChristenUnie meer aandacht voor ouderen in de politiek. Met het zogenoemd Zilveren Stembusakkoord willen ze bereiken, dat het volgende kabinet zich serieus gaat inzetten voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben. Van de tien punten uit het manifest moeten er zoveel mogelijk terugkomen in het regeerakkoord. De initiatiefnemers roepen politieke en maatschappelijke organisaties op het manifest te ondersteunen. Maar ook de leden van de KBO en de PCOB worden opgeroepen het manifest te ondertekenen.
Volgens de directeur van de KBO-PCOB, Manon Vanderkaa worden ouderen nog teveel gezien als kostenpost: ” Maatschappelijke organisaties en politiek moeten de handen ineen slaan om er samen voor te zorgen dat ouderen een volwaardige plaats hebben in de samenleving.”
Voorlopig staat hier de volledige tekst van het manifest, meer informatie en een website komen later. De tien hoofdpunten uit het manifest zijn:

1. Minister voor ouderenbeleid
2. Herwaardering ouderdom
3. Eenzaamheid voorkomen
4. Ondersteun mantelzorg
5. Maak vrijwilligerswerk aantrekkelijker
6. Jongeren helpen ouderenzorg
7. Stimuleer ontmoeting
8. Meer passende woonvormen
9. Betere palliatieve zorg
10. Investeer in levensbegeleiders

Nico van Scheijndel

5 januari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.