Proud to be Senior

Nog geen akkoord flexibele AOW

januari 26th, 2017

In het debat over de flexibele AOW heeft het voorstel van Norbert Klein het gisteren niet gehaald in de Tweede Kamer, toch lijkt er weer een kleine stap gezet.

Uit onderzoek van ouderenorganisatie ANBO bleek eerder dat 70 procent van de respondenten voelt voor een flexibele AOW. Nog eens 60 procent is voor deeltijd-AOW. Het gaat de respondenten er vooral om zelf de regie te hebben over het moment waarop ze willen stoppen met werken.
Het plan van Kamerlid Norbert Klein, waar de Tweede Kamer gisteren over debatteerde, haalde het echter niet. Dit ondanks het feit dat er al jaren een ruime meerderheid voor de flexibele AOW is, er blijven echter vragen over de financierbaarheid van het plan. Met de flexibele AOW krijgt iemand die eerder stopt dan de officiële AOW-leeftijd minder AOW en stop je juist later, dan krijg je meer AOW voor de rest van je leven. Hoe een en ander financieel voor de staat uitpakt is echter nog steeds niet duidelijk. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft toegezegd een doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB) af te wachten vóór het kabinet reageert. Kamerlid John Kerstens (PvdA) diende een motie in om daarbij ook onderzoek te doen naar specifieke beroepsgroepen. Ook dat neemt Klijnsma mee in de kabinetsbrief.

Nico van Scheijndel

26 januari 2017

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.