Proud to be Senior

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken, gaat opnieuw kijken naar oplossingen voor het AOW-gat.

In de Tweede Kamer is weer gesproken over het AOW-gat, waardoor mensen na hun 65ste tot hun eerste AOW in een financieel gat vallen. Kamerlid Vermeij van de PvdA wilde van staatssecretaris Klijnsma weten, waarom verzekeraars hun verzekeringen niet laten aansluiten bij de hogere AOW-leeftijd. Doen ze dat niet, dan vallen de uitkeringen van een WAO- of WIA-polis weg als de verzekerde de leeftijd van 65 jaar bereikt. Onder meer Achmea zou dit AOW-gat bij uitkerende inkomensverzekeringen niet willen dichten.
Eerder had SP-Kamerlid Ulenbelt al vragen gesteld over het AOW-gat. Klijnsma antwoordde toen dat de meeste verzekeraars het probleem oplossen, ondanks de Kifid-uitspraak dat de verzekeraar daarvoor niet verantwoordelijk is. Het gat blijft echter voor velen nog steeds bestaan.
De staatsecretaris heeft toegezegd mensen met een AOW-gat beter tegemoet te komen; ze gaat er opnieuw naar kijken. De huidige overbruggingsregeling, waarbij mensen met een AOW-gat (als de vut- of pensioenregeling of de inkomensverzekering eindigt met 65 jaar) een minimum inkomen kunnen krijgen, wordt om meerdere redenen onvoldoende gebruikt. Voor maart zal de staatsecretaris met een reactie komen.
Bepaal op de site van de SVB of u voor een overbruggingsregeling in aanmerking komt.

Nico van Scheijndel

8 december 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.