Proud to be Senior

Minder 50-plussers werkloos

november 30th, 2016

Het UWV meldde dat het aantal 50-plussers met een werkloosheidsuitkering is gedaald sinds februari 2016. Maar het aantal 45-plussers in de bijstand nam juist toe.

Sinds 2013 nam het aantal werkloze 50-plussers steeds toe; tot februari dit jaar. Sinds die maand is het aantal 50-plussers met een werkloosheidsuitkering volgens het UWV met 6 procent gedaald. Het aantal oudere werklozen liep de afgelopen maanden terug tot ruim 200.000. Daarmee is de groep ouderen veruit de grootste groep werklozen, de helft van alle WW’ers is 50-plus.
Dat na de jonkies nu ook de ouderen weer werk vinden past volgens bericht van het UWV gisteren in een patroon. Bij pril economisch herstel worden eerst flexwerkers ingezet, pas als het herstel doorzet komen ook ervaren krachten weer in beeld.
De daling van het aantal oudere WW’ers komt door dat meer oudere werklozen een nieuw baan vinden. Maar er gaan er ook met pensioen of ze verdwijnen in de bijstand. Het Centraal Bureau voor de Statistiek publiceerde vanmorgen namelijk dat het aantal bijstandsgerechtigden flink was toegenomen. Ten opzichte van een jaar eerder zijn er 22.000 meer bijstandsgerechtigden. De groep 45-jarigen tot de AOW met een bijstandsuitkering nam met 11.000 personen toe.

Nico van Scheijndel

30 november 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.