Proud to be Senior

De gezamenlijke ouderenbonden hebben dit weekend een brief aan premier Rutte gestuurd waarin zij een uiterst beroep doen op het kabinet om grootschalig korten op de pensioen volgend jaar te voorkomen.

Het is de ouderenbonden een doorn in het oog dat pensioenfondsen ondanks goede rendementen op beleggingen toch moeten korten op de pensioenen. Door de historisch lage rente is de dekkingsgraad van pensioenfondsen sterk gedaald. Hierdoor moeten veel pensioenfondsen volgend jaar gaan korten op de pensioenen. Het stoort de ouderenorganisaties dat pensioenfondsen bij de huidige extreem lage rente volgens de regels veel meer geld in kas moeten houden dan anders. De kortingen die hierdoor dreigen zouden ‘onrechtvaardig en onnodig’ zijn.
Om te voorkomen dat er volgend jaar daadwerkelijk gekort zal gaan worden op de pensioenen van pensioenopbouwers en gepensioneerden stuurden de gezamenlijke ouderenbonden dit weekend een brief aan de premier. In die brief doen ze een uiterst beroep op het kabinet om de kortingen volgend jaar te voorkomen.
Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken heeft eerder al toegezegd om te onderzoeken of de herstelperiode van tien jaar een paar jaar langer kan. De ouderenbonden vinden dat echter geen adequate oplossing. Zij dringen er daarom op aan dat hun voorstellen om de wet op een aantal plekken te wijzigen ook in het onderzoek van Klijnsma betrokken worden.

Nico van Scheijndel

17 oktober 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.