Proud to be Senior

John de Wolf wordt de eerste ambassadeur ouderwerkloosheid. Hij moet er voor zorgen dat meer oudere werklozen weer aan het werk komen en dat vooroordelen worden weg genomen.

De vooroordelen over oudere werknemers zijn wel bekend: werkgevers denken dat ouderen te duur zijn, teveel vrije dagen hebben en te vaak ziek zijn. In de praktijk valt dat erg mee. John de Wolf mag de werkgevers dat gaan vertellen. Naast het wegnemen van vooroordelen kan hij de werkgevers wijzen op de subsidiemogelijkheden en speciale regelingen voor oudere werknemers. Minister Asscher van Sociale Zaken heeft hem vrijdag in zijn nieuwe rol benoemd.
De ouderenambassadeur wil werkgevers overtuigen, luisteren wat nu nog de problemen zijn en op zoek gaan naar oplossingen. Volgens John de Wolf is de 50-plusser van nu veel fitter en actiever, zijn ze in de bloei van hun leven en zitten ze vol plannen en ideeën. De Wolf helpt nu al werklozen in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Volgens hem gelden de stempels van “ziek, zwak en misselijk, te duur, niet flexibel” misschien voor een paar mensen, maar voor de meesten niet.
De Wolf noemt zijn missie geslaagd als er meer oudere werklozen aan het werk komen, maar aantallen noemen wil hij niet. Hij hoopt dat het er veel worden.

Nico van Scheijndel

11 april 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.