Proud to be Senior

Werkloosheid daalt

januari 22nd, 2016

De werkloosheid daalt langzaam maar zeker, want eind 2015 werd de mijlpaal van minder dan 600.000 werklozen bereikt. Voor ouderen blijft het moeilijk om nieuw werk te vinden.

 

Eind december waren er in Nederland 588.000 werklozen, dat is 6,6 procent van de beroepsbevolking. Het aantal werklozen stond eind december vorig jaar op het zelfde niveau als begin 2013. Ondanks de daling neemt in sommige sectoren de werklosheid nog toe, vooral in het grootwinkelbedrijf, de horeca en het onderwijs is meer werkloosheid. Positieve cijfers zijn er in de bouw min 20 procent en in de metaal en techniek min 7 procent.

Het zijn vooral jongeren die snel ander werk vinden, maar ook onder de 55-plussers vonden in 2015 65.000 werklozen een nieuwe baan. Bovendien lijken meer mensen zich weer op de arbeidsmarkt te melden die er eerder afscheid van hadden genomen.

Vooral voor oudere werkzoekende  blijft het moeilijk om ander werk te vinden. Het blijft volgens Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van het UWV: “Hoe ouder, hoe lastiger om weer iets te vinden. Daarvoor hebben we nog geen oplossing gevonden. Ondertussen heeft iemand die 55 jaar is, nog wel twaalf jaar te gaan tot zijn pensioen.”

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken reageert positief op de cijfers. “Er zijn nog steeds te veel mensen werkloos. Voor deze mensen komen er meer kansen, maar er komen ook meer mensen die weer gaan proberen om aan het werk te komen.”

 

Nico van Scheijndel

 

22 januari 2016

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.