Proud to be Senior

Het aantal 55-plussers met een WW-uitkering is sinds 2010 verdubbeld. Niet alleen het aantal werkende ouderen is toegenomen ook het aantal werkloze ouderen.

 

Vanmorgen maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers bekend over de WW en het aantal uitkeringsgerechtigden per leeftijdscategorie. Sinds februari 2014 laat het aantal WW-uitkeringen volgens het CBS in alle leeftijdsklassen een dalende trend zien, behalve bij de 55-plussers. Ook dit jaar is er nog sprake van groei in deze leeftijdsgroep, al gaat dit minder hard. In 2010 was het percentage 55-plussers dat een WW-uitkering ontving nog 24 procent. In 2015 is dit hun aantal gegroeid naar 32 procent.

De groei is enerzijds te verklaren doordat er meer 55-plussers aan het werk zijn. Anderzijds doordat jongeren minder lang gewerkt hebben, is hun recht op WW beperkt tot een aantal maanden. Oudere werklozen hebben daarentegen tot wel 38 maanden WW-recht hebben en komen daardoor langer in de statistieken voor.

Het aantal werkloze 55-plussers steeg volgens het CBS in de provincie Utrecht het hardst, met 132 procent, terwijl in Limburg het aantal werkloze 55-plussers slechts 77 procent bedroeg.

Nico van Scheijndel

Bron: cbs

 

30 november 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.