Proud to be Senior

Aan het begin van de Pensioen3daagse blijkt dat 60 procent van de 50-plussers zich niet goed voorbereid voelt op het pensioen.

 

Ondanks dat veel 50-plussers uitkijken naar de dag waarop ze met pensioen kunnen gaan voelt 60 procent van de 50-plussers zich niet goed voorbereid op het pensioen. De 50-plussers zouden volgens Wijzer in geldzaken die het onderzocht heeft meer willen weten over de hoogte van het pensioen, de pensioenleeftijd en de consequenties van eerder stoppen met werken.

Vandaag start de Pensioen3daagse (3 tot en met 5 november), die mensen wil motiveren meer kennis over het pensioen te vergaren. Eenmaal met pensioen denken de meeste 50-plussers zich niet te gaan vervelen. Ze gaan zich bezig houden met hun hobby (73 procent), reizen (58 procent), vrijwilligerswerk (56 procent) en de kleinkinderen (36 procent). Naast het invullen van de vrije tijd zegt 15 procent betaald door te willen werken, gaat 5 procent een opleiding volgen en wil 2 procent een onderneming starten.

Wilt u ook meer weten over uw pensioen en bijvoorbeeld de gevolgen van een nieuwe baan, gebruik dan het hulpmiddel op de site van wijzeringeldzaken.nl. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën.

Nico van Scheijndel

3 november 2015

 

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.