Proud to be Senior

Uit onderzoek van de FNV blijkt dat 84 procent van mensen die pensioen hebben of opbouwen bij het ABP tegen het loonakkoord is.  Dit akkoord zou een lager pensioen veroorzaken.

 

Het loonakkoord dat de overheid met de vakbonden sloot in juli kan niet op instemming rekenen van de FNV. De 600.000 ambtenaren krijgen 5,05 procent meer loon in 2 jaar en  eenmalig € 500. Volgens de vakbond is het loonakkoord een sigaar uit eigen doos. Dat komt omdat de loonsverhoging mede betaald wordt uit de pensioenopbouw. Door het loonakkoord zullen de pensioenen volgens de FNV met 15 procent dalen. Vooral jonge werknemers zullen dat merken: een hoger inkomen nu, maar een laag pensioen later.

Van de 2,8 miljoen deelnemers bij het ABP lieten er 44.000 hun mening weten. En die mening is dat 84 procent van de mensen die pensioen ontvangen of opbouwen bij het ABP tegen het loonakkoord voor overheidspersoneel is.

De FNV wil met de uitslag van het onderzoek op zak opnieuw aan tafel, maar volgens een woordvoerder van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken staat het loonakkoord als een huis. “Het is met een meerderheid van de vakbonden gesloten,” aldus de woordvoerder van de minister.

Nico van Scheijndel

21 oktober 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.