Proud to be Senior

Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid wil dat gemeenten die een eigen bijdrage aan hun burgers hebben berekend die hoger is dan de kostprijs, het verschil terugbetalen.

 

Onlangs werd bekend dat een aantal gemeenten een eigen bijdrage voor WMO-diensten vragen aan hun burgers, die hoger is dan de vergoeding die de gemeente aan de leverancier betalen. Gisteren debatteerde de Tweede Kamer over deze problematiek. De uitkomst is dat de staatssecretaris ondanks het voorstel van een landelijk maximum, geen maximum tarief aan de gemeenten wil opleggen. De eigen bijdrage die gemeenten aan hun burgers vragen mag wel maximaal de kostprijs zijn. Hebben gemeenten een hogere eigen bijdrage gevraagd, dan moeten zij het teveel terugbetalen aan de burgers.

In het debat liet Van Rijn ook weten, dat er momenteel een onderzoek gaande is naar de gevolgen van de stapeling van eigen bijdragen, waar zorgvragende burgers mee te maken krijgen. Onderzocht wordt onder andere of dit tot zorgmijdend gedrag leidt en of de wet aangepast moet worden.

Nico van Scheijndel

11 september 2011

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.