Proud to be Senior

Volgens het vandaag te verschijnen onderzoek van het Centraal Planbureau zijn de seniorendagen in het nadeel als oudere werkzoekenden solliciteren en er zijn meer privileges die weg zouden moeten.

 

De privileges van oudere werkenden zijn prettig zolang je werkt, maar werken in je nadeel als je als oudere werkzoekende een andere baan wilt. Althans volgens het onderzoek naar langdurige werkloosheid dat het Centraal Planbureau (CPB) vandaag publiceert. De Telegraaf komt alvast met de conclusies en daar zullen oudere werkenden en de vakbonden niet blij mee zijn.

Volgens het CPB moeten verschillende privileges die oudere werkenden nu nog hebben sneuvelen. De meest opvallende zijn de extra vrije dagen waar werknemers van 50 of 55 jaar recht op hebben. Deze seniorendagen zorgen er volgens onderzoeker  Marloes de Graaf voor, dat een werkgever die de keuze heeft tussen een jongere en een oudere werkzoekende, sneller voor de jongere kiest.

Eenvoudig zal het afschaffen van de seniorendagen niet zijn. Zo willen de werkgevers in de metaal en de bouw van de seniorendagen af, maar zijn de vakbonden mordicus tegen. Het CPB wil niet alleen dat de seniorendagen verdwijnen, maar wil ook de ontslagvergoeding voor ouderen aanpakken en de WW-uitkering.

Nico van Scheijndel

11 juni 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.