Proud to be Senior

De pensioenfederatie ziet het wel zitten als de pensioengerechtigde eenmalig een deel van het pensioen kan opnemen, maar het collectieve belang mag er niet onder leiden.

 

Staatssecretaris Klijnsma legt dezer dagen de laatste hand aan een verkenning of werknemers een deel van het pensioen kunnen inzetten voor de aflossing van de hypotheekschuld. De pensioenfederatie, de koepel van Nederlandse pensioenfondsen, ziet niets in dat plan en doet een tegenvoorstel. De Pensioenfederatie ziet het wel zitten als pensioengerechtigden een deel van het opgebouwde pensioen eenmalig mogen opnemen. De opname kan dan gebruikt worden voor de aflossing van een deel van de hypotheek, een mooie reis of een schenking aan de kinderen. De eenmalige opname komt tegemoet aan de keuzevrijheid die een modern pensioenstelsel moet hebben.

Een eenmalige opname is mooi, maar mag volgens de Pensioenfederatie niet ten koste gaan van het collectieve belang. De Pensioenfederatie ziet de huidige hoog-laagconstructie die pensioenfondsen nu al toepassen als mogelijkheid. Bij de hoog-laagconstructie ontvangen pensioengerechtigden de eerste jaren meer pensioen en later wat minder.

 

 

18 maart 2015

Comments are closed.

twitter.com/@proudtobesenior

proudtobesenior

Neem contact met ons op

Neem contact op

Copyright © Proud to be Senior. All rights reserved.